Jonas Verbert bracht al na 8' Oosterzonen op voorsprong. Op het kwartier maakte hij er zelfs 0-2 van. Placca bracht in de 84' de 0-3 op het bord. Maar toen waren de supporters in Duffel al aan het feesten geblazen. Pinxten miste nog een strafschop. Naar verluid is het feestje nog altijd bezig in café The Fox.

Op woensdag 14 augustus maakt KFC Oosterzonen z'n debuut in 3e nationale. 

De grondleggers van het succesverhaal van Oosterzonen zijn Stefan en Herwig Van Lommel. Voorzitter en manager, die gisteren voor de 4e keer in 8 jaar tijd een titel mochten vieren.  Hun geheim is nochtans heel eenvoudig: ze laten zich omringen met vakmensen, die elk in hun domein uitblinken. Zoals onder meer Jos Verels, die zijn 20e verjaardag als secretaris mag vieren met een promotie naar derde nationale.

'Het is geen gemakkelijk seizoen geworden', onderstreept Herwig Van Lommel. 'Daarom is de voldoening net zo groot. Het belangrijkste was dat we die eindronde vermeden hebben. De laatste weken zaten verschillende spelers echt op hun tandvlees. Het is knap dat ze nu de laatste krachten uit hun lichaam geperst hebben.'    Foto's Staf Kempenaers / Nnieuws.